SIAPALAH AKU TANPA MEREKA..

SUDI-SUDILAH KLIK DAN TINGGALKAN LINK KAT SINI..

Jumaat, 26 November 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

Adoi!!!! Bila dapat tag dari GamatriA ni rasa  macam malas jer nak join tapi pas tu terfikir.... rasa tak patut pula... orang dah jemput tapi jual-jual mahal.... Masa tu mmg sedang haru-biru jadi mohon penangguhan.... Hari ini ada sedikit kelapangan jadi akanku sahut cabaran GamatriA dalam Contest Kawaii Gadget, anjuran Mommy Pinky


SYARAT-SYARATNYA 
(.... mestilah ada syaratkan... mana pula pertandingan tak de syarat.. )


1.   Mestilah follow blog Mommy Pinky---- www.kawaiigadget.com
Dah follow dah Mommy... kekal setia memfollow sampai ke akhir hayat blog ini.... chewah!!! tu ayat merasuah tu...


2.   Tajuk entry tu mestilah
 KAWAII GADGET'S CONTEST
Wokey Mommy.... dah letak tajuk ni dan tak ada ubah-ubah walau sehuruf pun cuma ubah color dan font tulisan.... bolehkan???? Bolehlah... kan Mommy juga kata nak kena kreatif.... nak jadi kreatiflah ni konon...



3.   Nampak banner comel kat atas tu???
 Ha.... Mommy kata, kenalah letakkan banner tu dalam entry dan link balik ke entry contest Mommy dalam blognya yang pinky abis tu..
Mommy... yg ni pun dah sattle dah... 



4.   Syarat yang seterusnya.... Kenalah pilih satu buah lagu dan tuliskan satu entry berkaitan lagu yang telah dipilih... Mommy kata, tak kiralah apapun bentuk ceritanya... yang penting kena kreatif utk menambat hati Mommy...
**TIPS**
Mommy bagi kredit kepada mereka yang masukkan mp3 dan gambar dalam entry mereka sebab Mommy kata idaklah dia bosan bila membaca entry kita tu nanti.... letak, jangan tak letak tau...
Help me Mommy.... x tau nak letak mp3... letak benda ala kat bawah tu boleh ke???? Ala... bolehlah Mommy... bolehlah... ada Jamal Abdillah lagi.. hi.hi.hi.




Aku memilih lagu ini kerana setiap kali mendengarnya.... hati ini pasti akan dirundung rasa hiba yang teramat sangat dan yang pastinya... air mata akan menemaniku. Sesungguhnya... ibu dan ayah merupakan hadiah yang paling berharga bagiku... 


Aidil Adha disambut dengan linangan air mata. Keputusan ujian Dnc ibu meragut kekuatanku dan ketabahanku.... ibu disahkan menghidapi Kanser. Bagaimana aku harus tabah melihat ibu menangis.... bagaimana aku mampu tenang melihat ibu bersedih..... dan bagaimana aku harus kuat melihat ibu menahan kesakitan.... Ya Allah!!! Aku hampir tersungkur dengan ujianMU. Ya Allah!!! Aku malu kerana kelemahanku ini.... Aku mohon padaMU ya Allah.... Kembalikan ketabahanku.... kembalikan ketenanganku.... kembalikanlah kekuatanku kerana ketabahan, ketenangan dan kekuatanku merupakan segala-galanya pada ibu setelah ibu kehilangan Ina... setelah ibu kehilangan Ama.... dan setelah ibu kehilangan ayah.... Ibu hanya punya aku dan cucu-cucunya yang masih belum mengerti...

Sementara menunggu azan Maghrib.... kuhimpun sisa2 ketabahan yang ada dan kupeluk ibu yang termenung dianjung rumah. Aku tatap wajah ibu dan kukucup dahinya.... " Ibu... kita akan harungi ujian Allah ini bersama. Ibu harus bersemangat dan kuat.... Ani akan melakukan segalanya untuk ibu dan Ani akan sentiasa di sisi ibu ketika ibu memerlukan teman untuk berbicara... teman untuk mengadu". Ibu tersenyum dan aku tahu, dari senyuman ibu itu, ibu sudah sedia berjuang menentang penyakit KANSER dalam tubuhnya, penyakit yang juga meragut kekuatan nenek ( ina ) dan atuk ( ama).

Kes ibu kami rujuk kepada Dr. Noor Mikraz  di Kuala Kangsar dan beliau telah merujukkan kes ibu ke doktor pakar di Hospital Ipoh. Pagi tadi... jam 5.00 pagi kami sekeluarga bertolak ke Hospital Ipoh kerana temujanji ct Scan ibu dipercepatkan dari 6hb. Disember ke tarikh hari ini. Setiba ke bilik ct scan... ibu diminta minum sebotol besar cecair berwarna kuning dan harus dihabiskan dalam masa 1/2 jam. Ibu yang berpuasa sejak jam 12 malam semalam.... minum cecair kuning itu perlahan-lahan dan aku lihat wajah ibu berkerut menahan rasa loya... sesekali menahan rasa nak muntah. Ibu tetap minum segelas demi segelas dengan tabah.... Aku tak sanggup melihat ibu.... aku cuba menyembunyikan air mata tapi hati anak mana yang tidak terguris.. hati anak mana yang tidak terluka....

Setelah 40 minit berlalu, ibu dipanggil... masuk ke dalam bilik doktor. Tidak berapa lama kemudian, ibu keluar dari bilik itu dan aku melihat kedua-dua belah tangan ibu ditampal dengan kapas... tentu mereka mengambil darah ibu... Kasihan ibu! Ibu mengadu doktor yang mengambil darahnya agak kasar.... Sampai hati mereka.... ibu sakit!!! Kenapa buat ibu begitu???? Tapi aku tak mampu membantu mengurangkan kesakitan ibu.... maafkan anakmu ini ibu.... Lebih kurang setengah jam berlalu, mereka masih belum memanggil nama ibu.... Ibu mengadu pundi kencingnya seakan mahu meletup.... tapi mereka tak benarkan ibu ke tandas... apa lagi mampu aku lakukan, itulah syaratnya dan hukum yang telah mereka tentukan. Kasihan ibu.... Alhamdulilah, tidak lama selepas itu... ibu dipanggil untuk ct scan... 

Doktor mengingatkan kami... 17hb nanti ibu akan masuk wad dan akan menjalani pembedahannya pada 20hb... Ibu menarik nafas sedalam-dalamnya dan menghembusnya perlahan-lahan.... aku tahu, ibu mencari kekuatan agar tidak mengalirkan air mata tapi aku tahu ibu takut.... aku tahu ibu bimbang.... Anak bongsuku bertanya..."Umi... kenapa dengan nenek? Nenek sakit ke?" Aku tidak mampu menjawabnya.... hanya air mata ini yang mengalir.....





 5.   Next.... amboi!!! perkataan omputih tu.. Kenalah tag 3 orang rakan untuk memeriahkan lagi contest Mommy ni...
 Jeng...jeng.... jengggggggg..... mari kita tengok siapa yang kena....


shadawentz
akmaezah
iladelarossa




6.   Kembali semula ke entry Mommy Pinky dan komen2lah mana-mana yang patut dan linkkan semula ( link back ) ke entry contest yang anda dah buat..
Siap.... dah mengomen dan menglink dah Mommy..
OPSSS!!! terlupa pula.. refferal juga sudah disertakan... siapa lagi kalau bukan... GamatriA


7.   Adat pertandingan... mesti ada tarikh tutupnya..
Closing Date 13 Dec 10


8.   Setiap pertandingan mesti ada pemenangnyakan... Mommy bermurah hati nak beri hadiah kepada 7 pemenang... ramai tu dan hadiahnya pun lumayan sangat.... Nak tahu apa hadiahnya??? Jenguklah blog Mommy Pinki di SINI . Baca dan fahamkan!! Mak oi!!! garang bebenor pulo bunyinye...
Semoga Mommy Pinky terus dimurahkan rezeki dan terus menganjurkan contest sampai saya menang ye.... Kalau saya dah menang nanti, Mommy nak berhenti buat contest pun tak pe.... hi.hi.hi.... tamak halobe jer bunyinye.. 
Selesai akhirnya... GOOD LUCK TO EVERYONE
akmaezah

8 ulasan:

gunsirit berkata...

Banyak juga competition ni ah..sya teda pernah menang..ehhe

HonEyBuNNy berkata...

good luck..ila bab2 contest xcreative sgt r..huwawwa

HonEyBuNNy berkata...

good luck...ala..ila xreti la nak msk contest2 neh...ne sedey neh...T-----------T

Fuziani JSR berkata...

gunsirit : sia pun nda pernah menang... ikut pun sb suda kena tag... tp mcm siyok jugak bah...

Fuziani JSR berkata...

HonEy : Akak pun x reti gak awalnya tapi main hentam buat jer ni... ntah menepati kehendak penganjur ataupun tidak.... biarlah, setakat tu jer mampu...

AiDa AzRyN berkata...

Good luck! :D

KUIH GUNTING berkata...

Tak pandai saya nak bercontest-kontest ni tapi guud luck pada yang main kontest ni. :)

kuihtradisionline.blogspot.com

khairolghani berkata...

terima kasih sebab join contest..good luck..

LIKE DISINI

Layout