SIAPALAH AKU TANPA MEREKA..

SUDI-SUDILAH KLIK DAN TINGGALKAN LINK KAT SINI..

Rabu, 22 September 2010

SJAM SMK UNGKU AZIZ

Saturday, August 14, 2010

Selamat Datang Ke Blog St.John Ambulance SMK Ungku Aziz

ST.JOHN AMBULANS MALAYSIA
 SMK UNGKU AZIZ


SJAMSUA telah ditubuhkan sejak tahun 2000 lagi tetapi mula aktif pada tahun 2007 dan keahlian SJAMSUA mula bertambah. Pada tahun 2010, keahlian SJAMSUA telah bertambah kepada 205 orang dengan 185 ahli berdaftar dan lebih daripada 60 orang ahli aktif. Pada tahun 2008, seramai 124 orang ahli SJAMSUA telah menduduki Peperiksaan Pertolongan Cemas yang diadakan di Dewan SMK Tunku Abdul Rahman Putra dan di Dewan SMK Ungku Aziz. Pada tahu 2008, SJAMSUA telah menempah satu lagi kejayaan besar dengan menghantar 10 rang ahli mengikuti Perkhemahan Antarabangsa yang diadakan di Tampler Park, Rawang. Perkhemahan ini dihadiri oleh ahli2 SJAM dari seluruh dunia termasuklah Hong Kong, Taiwan, Australia, India dan lain-lain negara.
 Pada tahun berikutnya, SJAMSUA menapak satu langkah ke hadapan bila berjaya menubuhkan satu platun kawad kaki. Pasukan ini telah berlatih selama 3 bulan sebelum menyertai Pertandingan Kawad Kaki Peringkat Daerah. Pasukan kawad kaki SJAMSUA telah berjaya menududki tempat Ketiga. Pada tahun ini juga, seramai 10 orang ahli telah meyertai Perkhemahan Kadet Negeri Selangor dan menduduki peperiksaan untuk mendapatkan 6 lencana. Pasukan Sabak Bernam ( termasuklah ahli SJAMSUA ) telah berjaya menjadi johan dalam pertandingan kebudayaan.
Pada tahun 2010, pasukan Kawad Kaki SJAMSUA sekali lagi menyertai Pertandingan Kawad Kaki Daerah dan menduduki tempat yang Ketiga. SJAMSUA terus maju kehadapan apabila 2 orang ahli dewasa telah dianugerahkan pangkat Kopral dan dua orang ahli Kadet dianugerahkan pangkat Ketua Kadet.


Tiada ulasan:

LIKE DISINI

Layout