SIAPALAH AKU TANPA MEREKA..

SUDI-SUDILAH KLIK DAN TINGGALKAN LINK KAT SINI..

Ahad, 31 Julai 2011

Ya Allah.... dah bersawang rupanya blog aku ni...



Tiba-tiba aku kembali di sini... setelah lama menyepi. Bukan tidak rindu untuk menulis tetapi aku tidak mampu menyediakan ruang untuk aku menulis biarpun banyak yang mahu dicatatkan. 


Alhamdulilah... akhirnya pada 23hb. Julai yang lalu segala kerunsingan dan kebimbangan yang bersarang di hati berakhir jua. Aku sudah mampu menarik nafas lega kerana aku tidak perlu lagi berulang dua minggu sekali ke hospital Ipoh untuk rawatan kimoterapi ibu. Bacaan CA 125 ibu sudah di tahap normal iaitu 3.4. Sebagai anak.... tiada kata yang dapat diluahkan hanya air mata kegembiraan yang mengalir deras....


Hospital Ipoh yang mengajar aku erti kecekalan....


Air mataku mengalir tanpa diundang...... Ya Allah, kupanjatkan kesyukuran kepadaMu kerana akhirnya memakbulkan doaku. Ibu kembali sihat cuma perlu menjalani rawatan susulan 3 bulan sekali di hospital Teluk Intan.


Ketika doktor memaklumkan kepadaku yang sel-sel kanser ibu berada pada tahap terkawal, aku memeluk ibu seeratnya dan terasa hangat air mata ibu membasahi bahuku. Aku benar-benar lega dan bersyukur. Kecekalan dan kekuatan ibu memberikan aku semangat untuk terus berada di sisinya di saat-saat dia amat memerlukan teman. 


Terima kasih ya Allah! Sesungguhnya terlalu besar pemberianMu ini kepada insan sekerdil aku. Semoga ibu akan terus sihat dan kembali ceria seperti dahulu. Semoga ibu sihat dan dapat menjalai ibadah puasa sepanjang bulan mulia ini.


SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA RAKAN BLOGER TERUTAMA YANG MENJADI RAKAN KEPADA BLOG "CETUSAN SEIKHLAS RASA". SEMOGA KITA DAPAT MELENGKAPKAN IBADAH PUASA KITA DAN MENDAPAT AKAN KENIKMATAN BULAN YANG DI NANTI-NANTIKAN INI. AMIN....

7 ulasan:

tiefazatie berkata...

syukur alhamdullilah...ptt lama xde cte dr sis..
slmt berpuasa ye sis..
take care..=)

CETUSAN SEIKHLAS RASA berkata...

tiefazatie : Begitulah kisahnya ifa. Thanks...

eMMe berkata...

Ya Allah Sis, lama betul tak update blog kan sis, maunye tak bersawang, tebal haaa sawangnye, hehehe...Sis, selamat berpuasa buat Sis sekeluarga....jgn biar kan sawang2 ini bermaharajalela di blog mu ini Sis, hehehehe

CETUSAN SEIKHLAS RASA berkata...

eMMe... betul tu. Sawangnya tebal beno sampai x nampak jalan. hihihihihi. InsyaAllah pas ni akak selalu junguk2 blog akak ni. Selamat berpuasa adikku...

MOH KEMBARA berkata...

Assalamualaikum Fuzjee,

Syukur, syukur Alhamdulillah! Seronok mendengarnya! Semoga ibu Fuzjee terus pulih sepenuhnya. Sewlamat Menyambut Puasa. Tentu Fuzjee lebih ceria kali ni sambut Ramadhan kan?

CETUSAN SEIKHLAS RASA berkata...

Wa'alaikumsalam.... terima kasih kak. Selamat berpuasa...

nadia ar-rumaisha berkata...

Sama dengan saya...lebih sebulan juga diam tanpa berkunjung ke blog kawan-kawan....fed up dengan broadband yang lembap ditambah plak sibuk dengan kerja tempat baru....

apapun, salam kenal dan salam ramadhan...

LIKE DISINI

Layout